Sist 22. desember kl. US Securities and Exchange Commission (SEC) avslørte en søksmål mot Ripple Labs og to av sine viktigste ledere for angivelig å ha laget et “$1.3 milliarder uregistrert verdipapirtilbud” med XRP. Så de vurderer nå dette token som en sikkerhet i stedet for en valuta.

De mest alvorlige konsekvensene er sannsynligvis ennå ikke kommet, men XRP-prisen har mistet rundt 60% så langt, og verre. Flere børser og kryptoselskaper har bestemt seg for å fjerne dette token fra plattformene sine på grunn av SEC-kunngjøringen. Det er fordi søksmålet kan berøre eksterne deler i USA hvis de handler kommersielt med XRP (erklært for nå ulovlig sikkerhet der).

Så, selskaper som Bitwise, Crypto.com, OSL, CrossTower, Beaxy, Simplex, Bitstamp og Coinbase har besluttet å stoppe XRP-handel på sine plattformer enten for sine amerikanske kunder eller for dem alle, inntil videre.

Tatt i betraktning den delikate situasjonen rundt Ripple Labs og XRP i forente stater, har vi også besluttet å stanse XRP-handelen på Alfacash for innbyggere i USA. Handelen blir fullstendig suspendert mandag 11. januar 2021 klokken 06 UTC og inntil videre. I mellomtiden kan de europeiske XRP-brukerne (og brukere fra andre land) fortsatt handle med det, siden søksmålet bare berører den amerikanske jurisdiksjonen.

Hva er neste for Ripple og XRP?

Er dette slutten på Ripple og XRP? Det er det sannsynligvis ikke. Som de tidligere har antydet, er knapt 5% av brukerbasen USAs innbyggere, og de forbereder seg på å forlate landet om nødvendig, men ikke uten å slå tilbake.

De kommenterte det i en nylig uttalelse:

I mellomtiden vil Ripple fortsette å drive og støtte alle produkter og kunder i USA og globalt. De fleste av våre kunder er ikke i USA, og det totale XRP-volumet handles i stor grad utenfor USA. Det er klare regler for bruk av XRP i for eksempel Storbritannia, Japan, Sveits og Singapore. I åtte år har vi bygget produkter som hjelper hundrevis av kunder med å løse smertepunkter rundt globale betalinger - vi vil forsvare selskapet vårt og ser frem til å avgjøre saken i retten for endelig å få klarhet i den amerikanske kryptoindustrien ”.

Bildet er tatt av Sang Hyun Cho fra Pixabay

Dessuten sa den siste SEC-presidenten, Jay Clayton (kjent for sin skepsis mot kryptoverdenen), avskjed rett etter at han signerte søksmålet mot Ripple. Ledigheten blir midlertidig arvet av Elad Roisman, som har vist seg mer vennlig om kryptovalutaer.

Dette er et enormt slag for Ripple og XRP, selvfølgelig. Det er imidlertid lite sannsynlig at en av de mest verdsatte kryptovalutaene kan bli tatt ned så lett.


Utvalgt bilde av Miloslav Hamřík / Pixabay

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

nb_NONorsk bokmål