Dette er en begivenhet som uten tvil kunne vært sett komme. Etter at grunnlegger og administrerende direktør, Elon Musk, rotet rundt på Twitter om kryptoer, ble det avslørt at elbilselskapet Tesla Inc. kjøpte til slutt $1.5b i Bitcoin i løpet av januar 2021. I tillegg har den planer om å godta bitcoin som betalingsmåte.

Investeringen ble avslørt gjennom selskapets årsrapport arkivert til US Securities and Exchange Commission (SEC) og publisert i dag. I følge dokumentet ønsker Tesla å investere milliardærens kontantstrøm for å få de mange avkastningene som mulig. Det ville være mulig med Bitcoin og andre alternative eiendeler.

“Som en del av den [nye] policyen (...) kan vi investere en del av slike kontanter i visse alternative reserveaktiva, inkludert digitale eiendeler, gullmarked, gullbørsfond og andre eiendeler som spesifisert i fremtiden. Deretter investerte vi samlet $1,50 milliarder i bitcoin under denne policyen og kan anskaffe og holde digitale eiendeler fra tid til annen eller langsiktig. Videre forventer vi å begynne å godta bitcoin som en betalingsmåte for produktene våre i nær fremtid ”.

Tilsynelatende er dette bare begynnelsen for dem. Det er fortsatt ikke klart, men Tesla ønsker å investere i andre kryptovalutaer også senere. Dessuten uttalte rapporten at selskapet “kan eller ikke kan avvikle ved mottak” bitcoins mottatt av klientene i fremtiden. Det betyr at selskapet kan bli enormt hodler av Bitcoin og til og med andre kryptoer hvis de godtar dem.

Tesla-kjøpt-bitcoin-kryptoer

Som et direkte resultat av dette, steg prisen på Bitcoin igjen med nesten 17% de siste 24 timene. Nå har den en ny All-Time-High (ATH) på $44,112 per mynt [CoinMarketCap].

Tesla og Bitcoin: ledetrådene og dogene

Milliardærinvesteringen fant sted i januar, men vi vet ikke før i dag. Imidlertid kan vi si det Elon Musk prøvde å gi oss noen ledetråder, for å si det sånn. Siden den siste måneden har forretningsmannen vært veldig pratsom på Twitter; med særlig fokus på Dogecoin (DOGE).

Likevel hadde han bare ordet “#Bitcoin” som biografi i rundt en uke, som kunne ha vært en fin forhåndsvisning av kjøpet av Tesla. På den annen side, som vi har kommentert før, har Musk et mykt sted for memecoin. Selv nå er Twitter fortsatt full av referanser til Dogecoin.

Betyr det at Tesla eller han selv kan kjøpe noe av denne valutaen i fremtiden? Årsrapporten sier tross alt at de vil investere i forskjellige kryptovalutaer. Vi vet fortsatt ikke det, men sannheten er at Bitcoin ikke var den eneste med en ny ATH i prisen.

Dogecoin tok seg til $0,084 per mynt 8. februar, etter en 31% økning i 24 timer [CoinMarketCap]. Det har nå falt litt ned, men det virker som om Tesla-kjøpet også er gode nyheter for memecoin.


Utvalgt bilde av Blomst / Pixabay


Vil du eie DOGE før du går glipp av sprøytenarkomanen? Tjen $10 doggies i vår gave på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Youtube * Vkontakte

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

nb_NONorsk bokmål