De institusjonelle investorene og adoptere for Bitcoin fortsetter å komme, og det er gode nyheter for pris og stabilitet. De siste av dem er finansselskapet Mastercard og Amerikas eldste bank, BNY Mellon. Takket være deres nylige kunngjøringer om den første kryptovalutaen, Bitcoin-prisen nådde en ny rekord på over $48.000 per mynt.

I en nylig merknad, Erklærte Mastercard at de vil integrere noen kryptovalutaer i betalingsnettverket i år. Det betyr at selgerne tilknyttet Mastercard vil ha muligheten å godta kryptoer direkte fra sine kunder, uten andre mellommenn; mens disse klientene sannsynligvis ikke trenger noe annet enn deres vanlige kort.

Bildet er tatt av Gundula Vogel fra Pixabay

Selskapet nevnte ikke de spesifikke myntene de vil akseptere, men det antas at Bitcoin (BTC) er blant dem. I tillegg, De ga også noen gode signaler for stablecoins og Central Bank Digital Currency (CBDCs).

“Vår endring i å støtte digitale eiendeler direkte vil tillate mange flere selgere å akseptere krypto - en evne som for øyeblikket er begrenset av proprietære metoder som er unike for hver digitale eiendel. Denne endringen vil også redusere ineffektivitet, slik at både forbrukere og selgere unngår å måtte konvertere frem og tilbake mellom krypto og tradisjonell for å gjøre kjøp.

For sin del, BNY Mellon kunngjort de vil administrere Bitcoin på vegne av sine kunder. Så de vil holde, overføre og utstede denne kryptovalutaen og til og med andre i fremtiden. Dette vil bli gjort gjennom en plattform (nå en prototype) sammen med andre økonomiske verktøy, som aksjer.

Kanskje en slik plattform kommer i år, eller kanskje om et par år. I følge Roman Regelman, administrerende direktør i banken, blir imidlertid "digitale eiendeler en del av mainstream", og de vil være der for å motta dem.

Flere Bitcoin-adoptere

Tilsynelatende er dette bare begynnelsen på Bitcoin og cryptos. Ned Segal, CFO på Twitter, erklærte i en nylig intervju at dette selskapet også vurderer fremtidige investeringer i Bitcoin. Mer enn det, de betaler sine ansatte og leverandører med kryptovalutaen, spesielt hvis de ber om det.

Twitter-Mastercard-Bitcoin-adopsjon
Bildet er tatt av Photo Mix fra Pixabay

Denne hendelsen er ikke rart, siden konsernsjefen på Twitter, Jack Dorsey, er en kjent bitcoiner siden år siden. Hans andre selskap, finansielle tjenester Square, har fokusert mer på kryptovalutaer og har tidligere investert i Bitcoin-utvikling.

De er heller ikke alene. Mary Barra, administrerende direktør for bilprodusenten General Motors, oppgitt i februar som selskapet hennes ikke har noen planer om Bitcoin eller kryptoinvesteringer, men de aksepterer kryptovalutaer som betalingsmåte hvis det er nok etterspørsel fra kunder.

I mellomtiden har elbilselskapet Tesla allerede på lommeboken $1.5b i Bitcoin, og de godtar betalinger i krypto snart. Alle disse hendelsene har gitt en 29% økning i Bitcoin-prisen i løpet av den siste uken, og løftet om enda mer.


Utvalgt bilde av Michal Jarmoluk / PixabayHusk at du kan kjøpe og selge Bitcoin trygt på Alfacash! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Youtube * Vkontakte

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

nb_NONorsk bokmål