Alle vil ha gratis penger og premier, og det er bare et faktum. Dette er grunnen til at de skumle og fargerike annonsene som utbrøt at du er vinneren (av noe), var så populære i den første internettiden. Nå har disse annonsene utviklet seg til kryptovalutaverdenen, med falske kryptotillegg på Discord.

I følge cybersecurity-firmaet Kaspersky Lab, en gruppe svindlere omgir kryptovaluta-serverne på Discord, tilbyr antatte kryptotillegg via private meldinger. De later til å være krypto-utveksling og bruker mange emoji og utrop for å kunngjøre at den kontaktede personen er den heldige vinneren av et stort kryptotillegg. For å kreve sine gratis penger, trenger denne personen bare å registrere seg på nettstedet og sette inn penger.

Det er verdt å nevne at dette kan være en legitim annonseringsstrategi fra børsene. De bruker å tilby noen kryptotillegg ved spesielle anledninger for å tiltrekke seg nye brukere og få dem til å oppdage produktene sine. Imidlertid bruker de virkelige utvekslingene ikke å snakke med noen spesifikk person, enn si via privat melding; med mindre det er for støtte.

Falske kryptotrekk fra Crypto24Cap. Kilde Kaspersky Lab

Det er et tydelig tegn på svindelen, selv om svindlerne anstrengt seg for å lage falske nettsteder for de antatte børsene med legitime lignende registreringsskjemaer og kontoer. Mer enn det, som indikert av Kaspersky, bruker de også en ekstra taktikk nå: de tok seg tid til lage falske kryptovaluta nyheter portaler for å markedsføre sine antatte tjenester.

“... den viktigste innovasjonen er bruken av falske nyhetsportaler for kryptovaluta. Deres funksjon er todelt. For det første hjelper lenker til falske utvekslinger fra andre nettsteder til å øke falske søkeresultater. For det andre legger deres eksistens til plausibilitet; tilliten til media er fortsatt ganske høy, og artiklene og innleggene understreker portalenes opplevde pålitelighet ”.

Falske utvekslinger med falske kryptotillegg

Så vidt Kaspersky forklarte, er de ondsinnede domenene som er vert for disse falske børsene Bitcmoney, Itmaxbit, Crypto24cap og Bit24cap; men de kan være flere. Så først kontakter noen fra de falske selskapene ofrene via private meldinger. De tilbyr utrolige beløp til den antatte vinneren, til og med over $24.000 i Bitcoin og andre kryptoer.

Deretter, hvis offeret ønsker å registrere seg, mottar en e-post med en kode for plattformen. De falske nyhetsportalene hjelper offeret til å bestemme seg, siden de alltid sier gode ting om "utvekslingen". Når brukeren overfører et minimumsbeløp (over 0,02 BTC), skjer giveaway aldri, og uttakene blir umulige.

falsk-krypto-giveaway-svindel
Blokkert uttak på det falske nettstedet. Kilde Kaspersky Lab

I disse tilfellene, som indikert av Kaspersky, du bør være umiddelbart mistenksom hvis den teoretiske gaven "krever betaling for å motta betaling”. I tillegg må du aldri stole på bare en portal for å fortelle deg sannheten om en tjeneste. Det er falske nettsteder og sponsede artikler overalt, så du bør alltid sjekke flere nett og meninger for å gjøre en riktig vurdering. Gjør din egen forskning!


Utvalgt bilde av MoneyforCoffee / Pixabay


Vil du delta i en ekte gave? For å feire Valentinsdag gir Alfacash bort 3 NFT-er og $50 DOGE til hver vinner. Kom hit! Og ikke glem at vi snakker om dette og mange andre ting på våre sosiale medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Youtube * Vkontakte

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

nb_NONorsk bokmål