Afgelopen 22 december de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onthulde een rechtszaak tegen Ripple Labs en twee van zijn belangrijkste leiders omdat ze naar verluidt een "$1,3 miljard niet-geregistreerde effectenaanbieding" hebben gedaan bij XRP. Dus ze beschouwen dit token nu als een beveiliging in plaats van een valuta.

De ergste gevolgen moeten waarschijnlijk nog komen, maar de XRP-prijs is verloren tot nu toe ongeveer 60%, en erger. Verschillende beurzen en cryptobedrijven hebben besloten dit token van hun platforms te verwijderen vanwege de SEC-aankondiging. Dat is omdat de rechtszaak kan van invloed zijn op externe delen in de Verenigde Staten als ze commercieel handelen met XRP (verklaarde voor nu illegale beveiliging daar).

Zo, bedrijven houden van Bitwise, Crypto.com, OSL, CrossTower, Beaxy, Simplex, Bitstamp en Coinbase hebben besloten om tot nader order de XRP-handel op hun platforms te stoppen, hetzij voor hun Amerikaanse klanten, hetzij voor allemaal.

Gezien de delicate situatie rond Ripple Labs en XRP in de Verenigde Staten, hebben we ook besloten om de XRP-handel op Alfacash voor inwoners van de VS op te schorten. De handel wordt volledig opgeschort op maandag 11 januari 2021 om 06.00 uur UTC en tot nader order. Ondertussen kunnen de Europese XRP-gebruikers (en gebruikers uit andere landen) er nog steeds mee handelen, aangezien de rechtszaak alleen de Amerikaanse jurisdictie treft.

Wat biedt de toekomst voor Ripple en XRP?

Is dit het einde van Ripple? en XRP? Waarschijnlijk niet. Zoals ze eerder hebben aangegeven, is amper 5% van hun gebruikersbestand Amerikaanse ingezetenen, en ze bereiden zich voor om het land te verlaten als dat nodig is, maar niet zonder terug te vechten.

Ze hebben er commentaar op gegeven in een recente verklaring:

“In de tussentijd zal Ripple alle producten en klanten in de VS en wereldwijd blijven bedienen en ondersteunen. De meerderheid van onze klanten bevindt zich niet in de VS en het totale XRP-volume wordt grotendeels buiten de VS verhandeld. Er zijn duidelijke regels voor het gebruik van XRP in bijvoorbeeld het VK, Japan, Zwitserland en Singapore. Acht jaar lang hebben we producten gebouwd die honderden klanten helpen pijnpunten rond wereldwijde betalingen op te lossen - we zullen ons bedrijf verdedigen en kijken ernaar uit om deze kwestie voor de rechtbank te schikken om eindelijk duidelijkheid te krijgen voor de Amerikaanse crypto-industrie”.

Afbeelding van Sang Hyun Cho via Pixabay

Trouwens, de laatste SEC-president, Jay Clayton (bekend om zijn scepsis tegenover de cryptowereld), nam ontslag net na het ondertekenen van de rechtszaak tegen Ripple. De vacature wordt tijdelijk overgenomen door Elad Roisman, die vriendelijker is gebleken over cryptocurrencies.

Dit is natuurlijk een enorme klap voor Ripple en XRP. Het is echter onwaarschijnlijk dat een van de meest gewaardeerde cryptocurrencies zo gemakkelijk kan worden verwijderd.


Uitgelichte afbeelding door Miloslav Hamřík / Pixabay

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

nl_NLNederlands