Er is nu een onvermijdelijk feit: Dogecoin en WallStreetBets (WSB) zijn sinds eind januari trendy. En dat zullen ze waarschijnlijk nog wel een tijdje zo houden. Het goede nieuws is – in het geval van de cryptowereld – dat dit prijsstijgingen betekent. Net als bij deze twee lopers deze week.

Wacht, zei je "twee tokens"? WSB is nu een token? Blijkbaar wel. CoinMarketCap (CMC) lanceerde er zijn eigen parodie-item over sinds alles begon. Dit WSB-tokenvolume is de afgelopen zeven dagen met 1.162% gegroeid, met een prijs van $483… als het er maar was, natuurlijk. Daar vind je de zin "Alle UR MeMes R zijn van ons en Charmander-marth!!!!!111" en je wordt ook gerickrolld.  

CMC is echter niet de enige die geïnteresseerd is in WSB. Iemand heeft al een echte en gelijknamige token gemaakt op de blockchain van Waves, zelfs vergezeld van een eigen website waarin de hele revolutie met GameStop (en inclusief een zeer slechte "whitepaper"). Er zijn 1b WSB-munten op Waves, maar we raden af om erin te investeren. Zelfs niet als elke munt ongeveer $0.00020 kost.

In de tussentijd, Elon Musk deed het weer (nog een): hij twitterde iets helders over Dogecoin (DOGE) en stuurde zijn prijs de lucht in. Dat is na het hebben van “#Bitcoin' ongeveer een week in zijn bio. Nu verklaarde hij dat Dogecoin "de crypto van het volk" is en hief het op voor zijn 45,4 miljoen volgers.

Als resultaat, Dogecoin beleefde een rally van meer dan 58% in enkele uren. Van $0.036 liep vandaag naar $0.057 per token. Wat waarschijnlijk goed nieuws is voor zijn trouwe investeerders?

Meer over Dogecoin en WallStreetBets

Misschien is er geen serieus cryptocurrency-project op WSB, maar de beweging groeit over het algemeen. Voordat de GameStop-aflevering begon, had deze groep in Reddit 1,9 miljoen gebruikers, en nu tellen ze meer dan 8,5 miljoen. Dat is een geweldige stijging van 347%+ in een kwestie van dagen.

Bovendien zijn de hedgefondsen zo bezorgd over hen dat het bedrijf Thinknum Alternative Data (en anderen, zoals Nomura) een nieuwe ster-tool voor deze bedrijven: rapporten en software die de meest genoemde aandelen rangschikken op WSB en Reddit in het algemeen. Gewoon om op het ergste voorbereid te zijn.

vrouw-pc-telefoon-crypto

Misschien moeten ze ook Twitter gebruiken, want tenminste Dogecoin telt nu met een #DogeArmy die vastbesloten is om dit token naar een dollar te brengen. Het account @DogecoinRise, met 207k volgers, promoot het; en er is ook een "Dogecoin to $1-beweging" (@yismanpicks) met 16.5k volgers die dit doen.

Al deze afleveringen met Dogecoin en WallStreetBets kunnen ooit een film zijn. En we menen het omdat de oprichter van WSB al verkocht zijn verhaal aan het filmproductiebedrijf RatPac Entertainment.

Uitgelichte afbeelding door NASA-Imagery / Pixabay


Wil je wat DOGE bezitten voordat je de hype misloopt? Verdien $10 hondjes in onze weggeefactie op Alfacash! En vergeet niet dat we het hierover en nog veel meer hebben op onze sociale media.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Youtube * Vkontakte

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

nl_NLNederlands