Dit is een gebeurtenis die zonder twijfel had kunnen aankomen. Nadat de oprichter en CEO, Elon Musk, op Twitter aan het rommelen was over crypto's, werd onthuld dat het elektrische autobedrijf Tesla Inc. kocht in januari 2021 eindelijk $1.5b in Bitcoin. Bovendien heeft het plannen om bitcoin als betaalmethode te accepteren.

De investering werd onthuld via de jaarverslag van het bedrijf gedeponeerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en vandaag gepubliceerd. Volgens het document wil Tesla zijn cashflow van miljardairs investeren om zoveel mogelijk rendement te behalen. Dat zou mogelijk zijn met Bitcoin en andere alternatieve activa.

“Als onderdeel van het [nieuwe] beleid (...), kunnen we een deel van dergelijke contanten beleggen in bepaalde alternatieve reserveactiva, waaronder digitale activa, goud, op de beurs verhandelde goudfondsen en andere activa zoals gespecificeerd in de toekomst. Daarna hebben we onder dit beleid in totaal $1,50 miljard in bitcoin geïnvesteerd en kunnen we van tijd tot tijd of op lange termijn digitale activa verwerven en houden. Bovendien verwachten we in de nabije toekomst bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor onze producten”.

Blijkbaar is dit nog maar het begin voor hen. Het is nog niet duidelijk, maar Tesla wil later ook in andere cryptocurrencies investeren. Bovendien vermeldde het rapport dat het bedrijf de bitcoins die in de toekomst door zijn klanten worden ontvangen, "al dan niet bij ontvangst kan liquideren". Dat betekent dat het bedrijf een enorm bedrijf kan worden houder van Bitcoin en zelfs van andere crypto's als ze ze zouden accepteren.

Tesla-gekocht-bitcoin-crypto's

Als direct gevolg hiervan is de prijs van Bitcoin in de afgelopen 24 uur opnieuw gestegen met bijna 17%. Nu heeft het een nieuwe All-Time-High (ATH) van $44.112 per munt [CoinMarketCap].

Tesla en Bitcoin: de aanwijzingen en de doges

De investering van de miljardair vond plaats in januari, maar we zouden het pas vandaag weten. We kunnen echter wel zeggen dat Elon Musk probeerde ons, om zo te zeggen, wat aanwijzingen te geven. Sinds de afgelopen maand is de zakenman erg spraakzaam op Twitter; vooral gericht op Dogecoin (DOGE).

Toch had hij ongeveer een week alleen het woord "#Bitcoin" als zijn bio, wat een mooie voorafschaduwing van de aankoop door Tesla had kunnen zijn. Aan de andere kant, zoals we al eerder hebben opgemerkt, heeft Musk een zwak voor de memecoin. Zelfs nu staat zijn Twitter nog vol met referenties naar Dogecoin.

Betekent dit dat Tesla of hijzelf in de toekomst wat van deze valuta kan kopen? In het jaarverslag staat immers dat ze gaan investeren in verschillende cryptocurrencies. We weten het nog steeds niet, maar de waarheid is dat Bitcoin niet de enige was met een nieuwe ATH in zijn prijs.

Dogecoin bereikte op 8 februari ook $0,084 per munt, na een stijging van 31% in 24 uur [CoinMarketCap]. Die is nu wat gedaald, maar het lijkt erop dat de aankoop van Tesla ook goed nieuws is voor de memecoin.


Uitgelichte afbeelding door Blomst / Pixabay


Wil je wat DOGE bezitten voordat je de hype misloopt? Verdien $10 hondjes in onze weggeefactie op Alfacash! En vergeet niet dat we het hierover en nog veel meer hebben op onze sociale media.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Youtube * Vkontakte

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

nl_NLNederlands