De institutionele investeerders en adoptanten voor Bitcoin blijven komen, en dat is geweldig nieuws voor zijn prijs en stabiliteit. De laatsten zijn de financiële dienstverlener Mastercard en Amerika's oudste bank, BNY Mellon. Dankzij hun recente aankondigingen over de eerste cryptocurrency, de prijs van Bitcoin bereikte een nieuw record van meer dan $48.000 per munt.

In een recente notitie, verklaarde Mastercard dat ze dit jaar enkele cryptocurrencies in zijn betalingsnetwerk zullen integreren. Dat betekent dat de bij Mastercard aangesloten handelaren de kans krijgen crypto's accepteren rechtstreeks van hun klanten, zonder enige andere tussenpersoon; terwijl deze klanten waarschijnlijk niets anders nodig hebben dan hun gebruikelijke kaarten.

Afbeelding van Gundula Vogel via Pixabay

Het bedrijf heeft de specifieke munten die ze zullen accepteren niet genoemd, maar er wordt aangenomen dat: Bitcoin (BTC) zit er tussen. Daarnaast, ze gaven ook een aantal goede signalen voor stablecoins en Central Bank Digital Currencies (CBDC's).

“Onze verandering om digitale activa rechtstreeks te ondersteunen, zal veel meer handelaren in staat stellen crypto te accepteren – een mogelijkheid die momenteel wordt beperkt door eigen methoden die uniek zijn voor elk digitaal activum. Deze verandering zal ook inefficiënties wegnemen, waardoor zowel consumenten als handelaren voorkomen dat ze heen en weer moeten schakelen tussen crypto en traditioneel om aankopen te doen”.

Voor zijn deel, BNY Mellon aangekondigd zij zullen Bitcoin beheren namens zijn klanten. Dus ze zullen deze cryptocurrency en zelfs andere in de toekomst vasthouden, overdragen en uitgeven. Dit zal gebeuren via een platform (nu een prototype) samen met andere financiële tools, zoals aandelen.

Misschien komt zo'n platform dit jaar, of misschien over een paar jaar. Maar volgens Roman Regelman, de directeur van de bank, "worden digitale activa een deel van de mainstream", en zullen ze er zijn om ze te ontvangen.

Meer Bitcoin-gebruikers

Blijkbaar is dit nog maar het begin voor Bitcoin en crypto's. Ned Segal, CFO van Twitter, verklaarde in a recent interview dat dit bedrijf ook toekomstige investeringen in Bitcoin overweegt. Meer dan dat, ze zouden hun werknemers en providers betalen met de cryptocurrency, vooral als ze erom vragen.

Twitter-Mastercard-Bitcoin-adoptie
Afbeelding van Photo Mix via Pixabay

Dit evenement zou geen wonder zijn, aangezien de CEO van Twitter, Jack Dorsey, al jaren een bekende bitcoiner is. Zijn andere bedrijf, de financiële dienstverlener Square, heeft zich meer gericht op cryptocurrencies en heeft eerder geïnvesteerd in de ontwikkeling van Bitcoin.

Ze zijn niet alleen, ook niet. Mary Barra, CEO van de autofabrikant General Motors, verklaarde in februari waar haar bedrijf geen plannen voor heeft Bitcoin of crypto-investeringen, maar ze zouden cryptocurrencies als betaalmethode accepteren als er genoeg vraag is van klanten.

Ondertussen heeft het elektrische autobedrijf Tesla al $1.5b in Bitcoin op zijn portemonnee, en ze zullen accepteren betalingen in crypto binnenkort. Al deze evenementen hebben de afgelopen week een prijsstijging van 29% in de prijs van Bitcoin opgeleverd, en de belofte van nog meer.


Uitgelichte afbeelding door Michal Jarmoluk / PixabayOnthoud dat u Bitcoin veilig kunt kopen en verkopen op Alfacash! En vergeet niet dat we het hierover en nog veel meer hebben op onze sociale media.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Youtube * Vkontakte

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

nl_NLNederlands