Söka efter:

22 december förra året US Securities and Exchange Commission (SEC) avslöjade en rättegång mot Ripple Labs och två av dess främsta ledare för påstås ha gjort ett “$1.3 Miljard Unregistered Securities Offering” med XRP. Så de överväger nu denna token som en säkerhet istället för en valuta.

De allvarligaste konsekvenserna är förmodligen ännu inte kommande, men XRP-priset har tappat runt 60% hittills och värre. Flera börser och kryptoföretag har beslutat att ta bort denna token från sina plattformar på grund av SEC-meddelandet. Det är för att stämningen kan påverka externa delar i USA om de handlas kommersiellt med XRP (för närvarande förklarad olaglig säkerhet där).

Så, företag som Bitwise, Crypto.com, OSL, CrossTower, Beaxy, Simplex, Bitstamp och Coinbase har beslutat att stoppa XRP-handeln på sina plattformar antingen för sina amerikanska kunder eller för dem alla tills vidare.

Med tanke på den känsliga situationen kring Ripple Labs och XRP i Förenta staterna, har vi också beslutat att avbryta XRP-handeln med Alfacash för amerikanska invånare. Handel kommer att avbrytas helt måndagen den 11 januari 2021 klockan 6 UTC och tills vidare. Under tiden kan de europeiska XRP-användarna (och användare från andra länder) fortfarande handla med det, eftersom rättegången endast påverkar USA: s jurisdiktion.

Vad är nästa för Ripple och XRP?

Är detta slutet på Ripple och XRP? Förmodligen inte. Som de tidigare har angett är knappt 5% av deras användarbas amerikanska invånare, och de förbereder sig för att lämna landet om det behövs, men inte utan att slå tillbaka.

De kommenterade det i en nyligen uttalande:

”Under tiden kommer Ripple att fortsätta att driva och stödja alla produkter och kunder i USA och globalt. Majoriteten av våra kunder finns inte i USA och den totala XRP-volymen handlas till stor del utanför USA. Det finns tydliga vägregler för att använda XRP i exempelvis Storbritannien, Japan, Schweiz och Singapore. I åtta år har vi byggt produkter som hjälper hundratals kunder att lösa smärtpunkter kring globala betalningar - vi kommer att försvara vårt företag och ser fram emot att lösa saken i domstol för att äntligen få klarhet för den amerikanska kryptoindustrin.

BIld av Sang Hyun Cho från Pixabay

Dessutom avgick den sista SEC-presidenten, Jay Clayton (känd för sin skepsis mot kryptovärlden) strax efter att ha undertecknat rättegången mot Ripple. Vakansen ärvs tillfälligt av Elad Roisman, som har visat sig mer vänlig om kryptovalutor.

Det här är naturligtvis ett enormt slag för Ripple och XRP. Det är dock osannolikt att en av de mest värderade kryptovalutorna skulle kunna tas ner så lätt.


Utvalda bilder av Miloslav Hamřík / Pixabay

Författare

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

Skriv en kommentar

sv_SESvenska