Detta är en händelse som utan tvekan kunde ha sett komma. Efter att dess grundare och VD, Elon Musk, trasslat på Twitter om kryptos, avslöjades det att elbilsföretaget Tesla Inc. köpte slutligen $1.5b i Bitcoin under januari 2021. Dessutom har den planer på att acceptera bitcoin som betalningsmetod.

Investeringen avslöjades genom företagets årsredovisning lämnades in till US Securities and Exchange Commission (SEC) och publicerades idag. Enligt dokumentet vill Tesla investera sitt miljarder kassaflöde för att få så många avkastningar som möjligt. Det skulle vara möjligt med Bitcoin och andra alternativa tillgångar.

”Som en del av den [nya] policyn (...) kan vi investera en del av sådana kontanter i vissa alternativa reservtillgångar inklusive digitala tillgångar, guldmetaller, guldbörsfonder och andra tillgångar som anges i framtiden. Därefter investerade vi sammanlagt $1,50 miljarder i bitcoin enligt denna policy och kan förvärva och hålla digitala tillgångar då och då eller på lång sikt. Dessutom förväntar vi oss att börja acceptera bitcoin som en betalningsmetod för våra produkter inom en snar framtid ”.

Tydligen är detta bara början för dem. Det är fortfarande inte klart, men Tesla vill också investera i andra kryptovalutor senare. Dessutom uppgavs i rapporten att företaget "kanske eller inte kan avveckla vid mottagande" de bitcoins som mottagits av sina kunder i framtiden. Det betyder att företaget kan bli enormt hodler av Bitcoin och till och med andra kryptor om de accepterar dem.

Tesla-köpte-bitcoin-kryptos

Som ett direkt resultat av detta steg priset på Bitcoin igen med nästan 17% under de senaste 24 timmarna. Nu har den en ny All-Time-High (ATH) på $44,112 per mynt [CoinMarketCap].

Tesla och Bitcoin: ledtrådarna och hundarna

Milliardärinvesteringen ägde rum i januari, men vi vet inte förrän idag. Men vi kan säga det Elon Musk försökte ge oss några ledtrådar, så att säga. Sedan den senaste månaden har affärsmannen varit mycket pratsam på Twitter; med särskilt fokus på Dogecoin (DOGE).

Ändå hade han bara ordet “#Bitcoin” som sin bio i ungefär en vecka, vilket kunde ha varit en trevlig förebild för Teslas köp. Å andra sidan, som vi har kommenterat tidigare, har Musk en mjuk plats för memecoin. Redan nu är hans Twitter fortfarande full av referenser till Dogecoin.

Betyder det att Tesla eller han själv skulle kunna köpa en del av denna valuta i framtiden? Årsrapporten säger trots allt att de kommer att investera i olika kryptovalutor. Vi vet fortfarande inte det, men sanningen är att Bitcoin inte var den enda med en ny ATH i sitt pris.

Dogecoin gjorde sig också till $0,084 per mynt den 8 februari, efter en 31%-ökning på 24 timmar [CoinMarketCap]. Det har nu sjunkit lite, men det verkar som om Tesla-köpet också är goda nyheter för memecoin.


Utvalda bilder av Blomst / Pixabay


Vill du äga lite DOGE innan du missar hype? Tjäna $10 doggies i vår gåva på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Youtube * Vkontakte

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

sv_SESvenska