De institutionella investerarna och adopterarna för Bitcoin fortsätter att komma, och det är fantastiska nyheter för dess pris och stabilitet. De sista av dem är finansföretaget Mastercard och Amerikas äldsta bank, BNY Mellon. Tack vare deras senaste tillkännagivanden om den första kryptovalutan, Bitcoin-priset nådde ett nytt rekord på över $48 000 per mynt.

I en senaste anteckningen, Förklarade Mastercard att de kommer att integrera några kryptovalutor i sitt betalningsnätverk i år. Det betyder att köpmännen som är anslutna till Mastercard kommer att få möjlighet att acceptera kryptos direkt från sina kunder, utan några andra mellanhänder; medan dessa kunder förmodligen inte behöver något annat än sina vanliga kort.

BIld av Gundula Vogel från Pixabay

Företaget nämnde inte de specifika mynt de kommer att acceptera, men det antas att Bitcoin (BTC) är bland dem. Förutom, de gav också några bra signaler för stablecoins och centralbankens digitala valutor (CBDC).

”Vår förändring av att stödja digitala tillgångar direkt kommer att göra det möjligt för många fler handlare att acceptera krypto - en förmåga som för närvarande begränsas av egna metoder som är unika för varje digital tillgång. Denna förändring kommer också att minska ineffektiviteten, så att både konsumenter och handlare undviker att behöva konvertera fram och tillbaka mellan krypto och traditionell för att göra inköp ”.

För sin del BNY Mellon meddelat de kommer att hantera Bitcoin på uppdrag av sina kunder. Så de kommer att hålla, överföra och utfärda denna kryptovaluta och till och med andra i framtiden. Detta kommer att göras genom en plattform (nu en prototyp) tillsammans med andra ekonomiska verktyg, som lager.

Kanske kommer en sådan plattform i år, eller kanske om ett par år. Men enligt Roman Regelman, bankchef, "digitala tillgångar blir en del av mainstream", och de kommer att vara där för att ta emot dem.

Fler Bitcoin-användare

Tydligen är detta bara början för Bitcoin och cryptos. Ned Segal, CFO på Twitter, förklarade i en senaste intervjun att detta företag också överväger framtida investeringar i Bitcoin. Mer än det, de skulle betala sina anställda och leverantörer med kryptovalutan, särskilt om de ber om det.

Twitter-Mastercard-Bitcoin-antagande
BIld av Photo Mix från Pixabay

Denna händelse skulle inte vara konstigt, eftersom vd för Twitter, Jack Dorsey, är en känd bitcoiner sedan år sedan. Hans andra företag, Financial Services Square, har fokuserat mer på kryptovalutor och har tidigare investerat i Bitcoin-utveckling.

De är inte ensamma, inte heller. Mary Barra, VD för biltillverkaren General Motors, anges i februari som hennes företag inte har några planer för Bitcoin eller kryptoinvesteringar, men de skulle acceptera kryptovalutor som betalningsmetod om det finns tillräckligt med efterfrågan från kunderna.

Under tiden har elbilföretaget Tesla redan på sin plånbok $1.5b i Bitcoin, och de kommer att acceptera betalningar i krypto snart. Alla dessa händelser har gett en 29%-ökning av Bitcoin-priset under den senaste veckan och löftet om ännu mer.


Utvalda bilder av Michal Jarmoluk / PixabayKom ihåg att du kan köpa och sälja Bitcoin säkert på Alfacash! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Youtube * Vkontakte

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

sv_SESvenska