Alla vill ha några gratis pengar och priser, och det är bara ett faktum. Det var därför de luriga och färgglada annonserna som utropade att du var vinnaren (av något) var så populära under den första Internet-eran. Nu har dessa annonser utvecklats till kryptovalutavärlden med falska kryptotilldelningar på Discord.

Enligt cybersäkerhetsföretaget Kaspersky Lab, en grupp bedragare omger kryptovalutaservrarna på Discord, erbjuder förmodade kryptotilldelningar via privata meddelanden. De låtsas vara kryptobörser och använder en hel del emoji och utrop för att meddela att den kontaktade personen är den lyckliga vinnaren av en enorm kryptotilldelning. För att göra anspråk på sina gratis pengar behöver den här personen bara registrera sig på webbplatsen och sätta in pengar.

Det är värt att nämna att detta kan vara en legitim annonseringsstrategi från börserna. De brukar erbjuda några kryptotilldelningar vid speciella tillfällen för att locka nya användare och få dem att upptäcka sina produkter. Men de verkliga utbytena brukar inte prata med någon specifik person, än mindre via privat meddelande; såvida det inte är för support.

Fake crypto-giveaway av Crypto24Cap. Källa Kaspersky Lab

Det är ett tydligt tecken på bluff, även om bedragarna ansträngde sig för att skapa falska webbplatser för de förmodade utbytena med legitima registreringsformulär och konton. Mer än så, som Kaspersky indikerar, tillämpar de också en extra taktik nu: de tog sig tid att skapa falska kryptovaluta nyheter portaler för att marknadsföra sina förmodade tjänster.

“... den viktigaste innovationen är användningen av falska nyhetsportaler för kryptovaluta. Deras funktion är dubbelt. För det första hjälper länkar till falska utbyten från andra webbplatser att förfalska sökresultaten. För det andra tillför deras existens rimlighet; förtroendet för media förblir ganska högt, och artiklarna och inläggen understryker portalernas upplevda tillförlitlighet.

Falska utbyten med falska kryptotilldelningar

Såvitt Kaspersky förklarade är de skadliga domänerna som är värd för dessa falska utbyten Bitcmoney, Itmaxbit, Crypto24cap och Bit24cap; men de kan vara fler. Så först kontaktar någon från dessa falska företag offren via privata meddelanden. De erbjuder otroliga belopp till den förmodade vinnaren, till och med över $24.000 i Bitcoin och andra kryptor.

Då, om offret vill registrera sig, får ett e-postmeddelande med en kod för plattformen. De falska nyhetsportalerna hjälper offret att bestämma eftersom de alltid säger bra saker om ”utbytet”. När användaren överför ett lägsta belopp (över 0,02 BTC) händer utdelningen aldrig och uttagen blir omöjliga.

falsk-krypto-giveaway-bluff
Blockerat tillbakadragande på den falska webbplatsen. Källa Kaspersky Lab

I dessa fall, som anges av Kaspersky, du bör vara omedelbart misstänksam om den teoretiska gåvan ”kräver en betalning för att ta emot betalning”. Dessutom lita aldrig på bara en portal för att berätta sanningen om en tjänst. Det finns falska webbplatser och sponsrade artiklar överallt, så du bör alltid kontrollera flera webbsidor och åsikter för att göra en ordentlig bedömning. Gör din egen forskning!


Utvalda bilder av MoneyforCoffee / Pixabay


Vill du delta i en riktig giveaway? För att fira alla hjärtans dag ger Alfacash bort 3 NFT och $50 DOGE till varje vinnare. Kom hit! Och glöm inte att vi pratar om detta och många andra saker på våra sociala medier.

Twitter * Telegram * Facebook * Instagram * Youtube * Vkontakte

Author

I'm a literature professional in the crypto world since 2016. It doesn't sound very compatible, but I've been learning and teaching about blockchain and cryptos for international portals since then. After hundreds of articles and diverse content about the topic, now you can find me here on Alfacash, working for more decentralization.

sv_SESvenska